Відгуки батьків

Наталія Чернякова

Поділюся своїм досвідом як мама. У мене у сім’ї троє дітей, найменшому було 3,5 роки, коли я вперше побачила цю книгу. Завдань у ній стільки і вони такі різноманітні, що мені було легко й просто зацікавити свого невгамовного і суперактивного сина. Я могла сама обирати темп і кількість завдань, які ми виконували протягом дня, роблячи зупинки на найбільш цікавих завдань для сина. Деякі завдання ми виконували на килимку, враховуючи його темперамент. Ми вчили не лише букви, а вчилися думати й фантазувати. Дитина, сама того не усвідомлюючи, легко й просто засвоїла усі голосні букви.

Ми завели папку, в яку складали усі наші вирізані малюнки: морквинки, огірочки, листочки, які, до речі, потім знадобились і для занять з математики. Разом із сином виготовили закладинку для книжки, використавши у її оформленні також малюнки із книжки. Згодом навчилися складати склади, відшукувати їх у словах, читати слова із відкритими складами.

Через певний час я помітила, що мій син почав самостійно працювати із книгою. Навіть якщо не міг до кінця прочитати завдання, він розумів, що потрібно виконувати. Я шкодувала, що цієї книги не було раніше, коли росли мої старші дівчатка і мені доводилося самій придумувати цікаві для них завдання, відшукуючи їх по крупинці із різних джерел. У цій книзі багато цікавих завдань зібрано в єдине ціле і головне – має систему. Дитина у чотирирічному віці легко сприймає послідовність поставлених завдань та із задоволенням виконує їх.

Книга «Вчимося читати» – це своєрідний острів скарбів, які дісталися саме вашій дитині! Я бачила багато разів очі свого сину, які світилися щастям, коли він увечері приносив книгу татові і демонстрував свої відкриття дня.

Неможливо відірвати від книжки «Вчимося читати»

Придбавши Вашу першу книгу, я просто вражена Вашою фантазією, різноманітністю подачі матеріалу та охопленню при цьому різних видів діяльності за допомогою однієї книги, що робить її дійсно унікальною і такою, що не набридає дитині. Нашу Лізу просто неможливо відірвати від книжки «Вчимося читати». Вона стала нашою настільною книгою. Думаю, як і у багатьох дітей. Часто Ліза бере її, коли я щось роблю на кухні. Тоді я даю їй завдання, а вона із захопленням виконує. Ліза ще не завжди одразу називає склад і не завжди правильно, але їй це навчання подобається, бо воно для неї цікава гра і вона постійно питає: «Мамо, то коли вже купимо другу книжку?» 🙂 Сподіваюсь, що вона нам скоро знадобиться! Тож щиро Вам дякуємо і бажаємо здоров’я, благополуччя, натхнення і подальших високих творчих злетів!

З повагою, Ольга і доця Ліза

Это не букварь…

Это не букварь, но ребенок сам просил заниматься. На изучение одной буквы 4-5 листов. Например: На воздушном шаре прилетела буква (дальше – новая буква, т.е. выбрать незнакомую букву), нужно обвести или разрисовать. Разрисовать слоги с новой буквой и потом пропеть их или прочитать. Вырезать картинки со слогами, например цветочек поделен на две части и нужно найти половинки (ма-ма, му-ка, мы-ло), или же из многих слогов выбрать с определенной буквой, вырезать и наклеить на дерево. Провести по лабиринту, составить слова из разных столбиков.

В общем интересно и маме практически ничего придумывать не нужно. Мы книгу не закончили до конца, даже 1 часть и уже отлично читали. Учились мы на украинском языке. По книге Федиенко мне заниматься с ребенком было скучно.

Интересная методика обучения чтению

Сегодня я познакомилась с интересной женщиной – филологом, автором методики «Развивающее чтение», Людмилой Шелестовой. Пока «продвинутые» родители бурно обсуждают результаты уже популяризованных методики раннего чтения Зайцева, Домана и Монтессори, методика Шелестовой не первый год «шагает» по детским садам и дает реальные потрясающие результаты. Начиная с трех лет, малыши в ненавязчивой, игровой форме незаметно для себя и родителей обучаются чтению. Для этого используется книга автора «Вчимося читати» – результат ее личного опыта и наблюдений. Выполняя предлагаемые в книге задания, ребенок всесторонне развивается: расширяются его знания об окружающем мире, развивается логическое мышление, обогащается словарный запас, усовершенствуются навыки разных видов деятельности (рисования, лепки, вырезания, конструирования). При этом Людмила Шелестова напоминает – обучение не должно быть самоцелью, а только лишь увлекательной игрой, рамки которой устанавливает сам ребенок. Как мама я очень заинтересовалась и вдохновилась.

Голда Наталия

Научила, свою Машу читать по книге Л. Шелестовой «Вчимося читати» – там обучение чтению по слогам, только с вырезанием, рисованием. За три месяца мы уже читали простые слова (возраст был 4,5 года) ОЧЕНЬ РЕКОМЕНДУЮ!!!!!!!! Книга очень красочная!!!

Людмила Шелестова

Людмила Шелестова – доктор педагогічних наук, автор розвивальних книжок для дітей та методичних посібників для педагогів і батьків; науковець і практик з 25-річним досвідом роботи в сфері освіти та педагогічної журналістики.

Візитівка Людмили Шелестової – власна унікальна методика навчання читання дітей дошкільного віку, якою користуються не лише батьки, а й успішно працюють близько 5000 дитячих садків у різних регіонах України.

Науковців багато, практикуючих науковців – одиниці!

Відеоблог

Краще один раз побачити, ніж сто разів почути. Дивіться про розвиток, навчання і виховання дітей дошкільного віку!

Дивитись всі відео
Заняття в дитсадку
  • Квіткова історія

На занятті з навчання читання діти знайомилися з буквою «M», знаходили в словах склади з вивченою буквою, викладали букву «М» ...

• Подорож Жука

На занятті з навчання читання діти закріплювали знання про вивчену букву «Ж», складали та виділяли з нею склади; вправлялися у ...

• Приємно познайомитися – буква «С»!

Заняття з читання. Знайомство з літерою “С” На занятті з навчання читання діти знайомилися з буквою «С», вчилися читати та ...

Дивитись всі заняття
Книга відгуків
Організація свят

Бажаєте організувати для своєї дитині незабутнє свято в її День народження? Або просто влаштувати для своєї малечі тематичне свято?

Юлія – професійний аніматор, педагог-організатор із багаторічним досвідом роботи з дітьми – подарує чудовий настрій вашій дитині та її друзям. Батькам також не доведеться сумувати! Ваші діти вирушать у чарівну подорож з казковими друзями, протягом якої будуть гратися і змагатися, відпочивати і розважатися, брати участь в різноманітних конкурсах та іграх як зі своїми друзям, так і з батьками.

Створіть святковий настрій для своєї дитини!

097 543 80 37